GasztroPitekusz
2013 február 25. | Szerző: rezangyal11@freemail.hu |
Az úgy kezdődött, hogy volt egy fél sütőtök a hűtőmben –a másik feléből sütőtökkrém leves lett egy hete- és a „nem dobunk ki élelmiszert” jegyében kitaláltam, hogy bizony ebből süti lesz. Föl is túrtam a netet receptért, de mindegyikkel volt valami bajom…
Pl. hogy süssem meg a sütőben (majd 1 óra) aztán kapirgáljam ki a héjából… Na ez aztán nem az én világom. Elmegy egy óra, tökös még az ég is, sütim meg sehol… Meg volt amelyik recept egy csomó vajat írt, a másik jó sok cukrot…. volt olyan amelyik külön tésztát csinált pitealapnak és tökből ilyen krémszerű izé lett…. Szóval oda jutottam, hogy összecsaptam a laptopot és improvizáltam. Mondjuk úgy utólag el szoktam képedni magamon, mert elég nagy lutri volt ebben is és ha elcseszem, akkor ugye már nem csak a tököt kellett volna kidobni, hanem az összes többit amit hozzáadtam…
Node!
Bátraké a cseresznye!
Így csináltam:
Fogtam a tököt és megpucoltam, majd felkockáztam. Beletettem egy lábosba annyi vízzel ami ellepi és megfőztem. (Kb. 15 perc)
Amikor kész lett, leöntöttem róla a vizet és botmixerrel pépesítettem.
Egy csésze zabpelyhet megpörgettem a kávédarálóban, hogy ne legyen olyan „zabos” , majd összekevertem fél sütőporral. Két tojás sárgáját habosra kevertem egy vaníliás cukorral és fél zacsi Aranka vanília krémporral, majd zuttyintottam bele egy kb. ¾ pohárnyi tejfölt is… (Kinyitottam a hűtőt és miből mennyi volt…na… 🙂 ) Ehhez aztán hozzákevertem a tököt, majd a zabos cuccot is. A két tojás fehérjét felvertem habbá és a legvégén beleforgattam a habot is a masszába, majd kivajaztam a tortaformát és beleöntöttem. Hát sült egy darabig, jó illata volt a színe pedig elképesztően sárga…. Amikor kész lett még melegen megkóstoltam és úgy döntöttem, hogy átmegy a rostán.
Ez azért is volt jó, mert kb fél óra múlva beállított Juju és az ő Szentembere –aztán Jujut kisorsoltuk és én nyertem meg éccakára 🙂 —
Szóval volt vendég és volt pite –amiben nem volt se liszt, se cukor, szóval abszolúte modern pite volt. Szinte meg is ettük Jujuval, épp csak egy –két szeletet tudtam bevinni belőle a céghez. G. egy darabig nézte, de aztán megkóstolta, és azt mondta, hogy jó!
Juteszembe: fahéjat szórtam a tetejére, de gyümölccsel is finom lehet, vagy ribizli lekvárral….
Egy szónak is száz a vége: világi tökös pitét kreatívkodtam össze 🙂
Éljen!
Hurrá!
És mindjárt tavasz!! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: